Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Kuinka pitkäikäinen on Ninapinta sisäkatto?

Valmistaja antaa 10 vuoden materiaalitakuun. Stretch sisäkatto on erittäin kestävä ja pitkäikäinen (jopa 25 vuotta), se ei haalistu tai ala roikkua. Stretch sisäkatto on vesipestävä ja antibakteerinen.

Kuinka kestävää Ninapinta sisäkattomateriaali on?

Materiaali on erittäin vahvaa ja se on valmistettu kestämään poikkeuksellisen raskaita kuormia. Materiaali kestää vahingoittumattomana esimerkiksi vettä, 100L/m2. Vaikka materiaali joustaa se palautuu aina muotoonsa. Materiaali säilyttää värinsä useita vuosia eikä se halkeile.

Kuinka Ninapinta sisäkatto asennetaan?

Stretch sisäkaton asentaa koulutetut ja lisensoidut asentajat. Perussisäkaton asennuksessa on kaksi vaihetta. Ensin profiilit kiinnitetään joko seinään tai kattoon. Toisessa vaiheessa Stretch sisäkatto kuumennetaan, venytetään ja kiinnitetään profiiliin. Lopuksi profiilin päälle laitetaan peitenauha.

Kuinka turvallinen Ninapinta sisäkatto on käyttää?

Stretch sisäkatot ovat 100% turvallisia käyttää kotona, toimistossa, julkisissa tiloissa tai lääketieteellisessä ympäristössä. Stretch sisäkatto ei vaadi puhdistusta tai huoltoa ja materiaalit ovat täysin myrkyttömiä ja 100% kierrätettäviä.

Kuinka ekologinen on Ninapinta sisäkatto?

Stretch sisäkatot ovat 100% kierrätettävissä. Ninapinta materiaalit ovat myrkyttömiä, eivätkä sisällä raskasmetalleja ja ovat CE standardin EN 14716 mukaisia. Ninapinta sisäkattoja ei tarvitse maalata ja eivätkä ne vaadi huoltoa. Ninapinta sisäkatot ovat pitkäikäisiä ja säilyvät muuttumattomina jopa yli 25 vuotta. Valmistamiseen menee vähemmän energiaa kuin verrattuna muihin sisäkattotuotteisiin. Ninapinta sisäkatot menevät pieneen tilaan, jolloin kuljetukset ovat ympäristöystävällisempiä. Ninapinta sisäkatot ovat puhdistettavissa vedellä.

Missä Ninapinta sisäkattoja voidaan käyttää?

 • Julkisissa tiloissa
 • Yksityiskodeissa
 • Myymälöissä
 • Kauppakeskuksissa
 • Uimahalleissa
 • Päiväkodeissa
 • Kylpylöissä
 • Hotelleissa
 • Auto myymälöissä
 • Studioissa
 • Sairaaloissa
 • Hammaslääkäri asemilla
 • Yökerhoissa
 • Ravintoloissa
 • Lentokentillä
 • Auditorioissa
 • monessa muussa paikassa..

Tarvitseeko Ninapinta sisäkattoa huoltaa?

Stretch sisäkatto ei vaadi huoltoa. Tarvittaessa se voidaan puhdistaa ikkunanpesunesteellä tai Fairy vedellä. Älä käytä voimakkaita kemikaaleja tai liuottimia katon puhdistukseen, sillä niiden käyttö voi mitätöidä katon takuun.

Kuinka kauan Ninapinta sisäkaton asennus kestää ja voiko sen poistaa?

Stretch sisäkaton asentaminen on nopeaa ja suurempaa siivoa ei juurikaan tule. Huonekaluja ei tarvitse siirtää pois huoneesta, mutta viherkasvit tulee siirtää toiseen huoneeseen. Perussisäkaton asennus hoituu päivässä. Stretch sisäkatto on avattavissa ja uudelleen suljettavissa asentajan toimesta, jos sisäkaton väliin tarvitsee päästä. Stretch sisäkatto voidaan myös poistaa.

Millaiset ovat Ninapinta sisäkaton akustiset ominaisuudet?

Stretch sisäkattovalikoimasta löytyy myös akustiikkamateriaali. Akustiikkamateriaali poistaa tehokkaasti kaikuja ja vaimentaa ääniä. Myös ns. tavallinen stretch sisäkatto materiaali vaimentaa ääniä. Materiaalit toimivat yhtä tehokkaasti kuin perinteiset akustiikkapaneelit.

Minkälaiselle pinnalle Ninapinta sisäkaton voi asentaa?

Stretch sisäkatto voidaan asentaa lähes kaikille pinnoille, vanhan sisäkaton päälle tai esim. uudiskohteessa suoraan höyrysulkumuovin päälle jolloin kipsilevyasennus vaihe jää kokonaan pois.

Voidaanko Ninapinta sisäkatoon tehdä läpivientejä?

Kyllä, stretch sisäkattomateriaaliin voidaan tehdä läpiventejä kuten kipsilevykattoonkin.

Valot, kattokruunut, ilmanvaihtojärjestelmät, hormit, sprinklerit, kamerat ja kaiuttimet jne. voidaan tuoda materiaalin läpi tai ne voidaan kiertää. Läpiventejä varten tehdään erilliset tukirakenteet. Koska Stretch sisäkatto on avattavissa, voidaan läpivientejä tehdä myös jälkikäteen lisää.

Missä lämpötilassa voidaan Ninapinta sisäkattoa käyttää?

Stretch sisäkatot kestävät lämpötiloja -40 – +50 astetta ilman, että lämpötila tai sen vaihtelut aiheuttavat muutoksia materiaaliin.

Missä rakennusvaiheessa Ninapinta sisäkatto tulisi asentaa?

Stretch sisäkatto asennetaan yleensä remontin loppuvaiheessa kun kaikki muut pinnat (yleensä seinät) ovat täysin valmiit ja maali kuivunut sekä katettava pinta (yleensä katto) on valmis asennettavaksi. Sähkövedot tulee olla tehtynä ennen katon asentamista. Stretch katolla voidaan korvata kipsilevy, jolloin stretch katto asennetaan höyrysulkumuovin päälle.

Kuinka pitkä takuuaika on Ninapinta sisäkatolla?

10 vuoden materiaalitakuu ja 2 vuoden asennustakuu.

Pitääkö asennustila valmistella ennen Ninapinta sisäkaton asennusta?

Huonekalut tulee siirtää pois seinien vierestä, mutta niitä ei tarvitse välttämättä siirtää pois huoneesta. Huonekalut voi halutessa suojata muovilla tai kankaalla, sillä poratessa seiniä tai kattoa tulee hieman pölyä. Viherkasvit ja kotieläimet tulee siirtää pois huoneesta kun sisäkattoa aletaan lämmittämään paikoilleen. Ovet ja ikkunat suljetaan katon lämmittämisen ajaksi, jolloin asennus tapahtuu nopeammin.

Voiko Ninapinta sisäkatto vahingoittua ja voiko sitä paikata?

Sisäkattomateriaalin on erittäin kestävää, mutta sen saa viillettyä auki terävällä veitsellä. Pienet pistojäljet eivät katossa näy, eikä se niistä lähde repeämään. Materiaali on myös paikattavissa. Valokattoakin voidaan paikata, mutta siinä paikkamateriaali näkyy katon läpi. Tarvittaessa koko kattomateriaali on vaihdettavissa uuteen.

Miksi valita Ninapinta sisäkatto?

 • Saadaan kauttaaltaan tasainen sisäkattopinta, joka ei halkeile, eikä muuta väriä ajan saatossa.
 • Ihanteellinen sisäkattomateriaali kosteisiin tiloihin, ei kerää kosteutta, hajuja tai pölyä.
 • Stretch sisäkattomateriaalin akustiset ominaisuudet vaimentavat ääniä.
 • Stretch sisäkattomateriaalilla voidaan helposti toteuttaa erittäin näyttäviä valaistusratkaisuja.
 • Stretch sisäkattomateriaali on nopea asentaa ja kustannustehokas ratkaisu rakennettaessa uutta tai korjatessa vanhaa.
 • Voidaan asentaa vanhan sisäkaton päälle ja sen avulla pystytään piilottamaan katoissa häiritsevät putket ja rakennusvirheet.
 • Stretch alakattomateriaali toimii kauniina tilanjakajana ja eri stretch sisäkattomateriaaleja pystytään yhdistämään toisiinsa.
 • Saatavana jopa 150 värivaihtoehtoa ja sisäkattomateriaaliin voidaan painattaa kuva.
 • Ekologinen stretch sisäkattomateriaali on palamaton ja 100% kierrätettävissä. 10 vuoden materiaalitakuu.

Voiko Ninapinta sisäkattoa maalata?

Ei, Ninapinta sisäkattoa ei voi maalata.

Millaisia valaisimia Ninapinta sisäkatossa voidaan käyttää?

Stretch sisäkattomateriaalin kanssa voidaan käyttää kaikkia LED valaistus ratkaisuja. Spot –valasimia, paneeleita, riippuvalaisimia, LED-nauhoja jne. Kauttamme voi pyytää myös tarjouksen valaisimista.

Voiko Ninapinta sisäkaton avata tai materiaalin vaihtaa toiseen?

Kyllä, stretch sisäkattomateriaali on avattavissa jälkikäteen ja vaihdettavissa toiseen stretch sisäkattoon. Esimerkiksi toiseen väriin, kiiltävyysasteeseen, kuvalliseen sisäkattoon, akustiikka- tai valokattoon.

Valokatto
Ninapinta mattavalkoinen sisäkatto
Kiiltävä sisäkatto